Fumigaties

Expert in begassen

Contacteer ons

Fumigaties zijn onze specialiteit. We bieden u de beste bescherming en gegarandeerde resultaten. Onze ontsmettingsprocedures zijn aangepast aan de omgeving en het product, en we gebruiken de juiste bestrijdingsmiddelen. We begassen ook containers of schepen met fosfine om insecten te doden in voedingsmiddelen, of met sulfuryldifluoride voor antiek, verhuisgoederen of potgrond.

Hout & boomstammen

Niet-verpakkingshout vraagt om een behandeling met gifgas sulfuryldifluoride. Dit wordt toegepast bij onder meer de export van boomstammen naar het Oosten en antieke meubelen die verscheept worden naar Australië. Via deze methode worden schimmels en houtaantastende insecten vermeden – een must voor hout en boomstammen die geëxporteerd worden.

Meer info

De stinkwants (BMSB)

De Brown Marmorated Stink Bug (BMSB) richt veel schade aan, aan gewassen, groenten en fruit. Landen zoals Nieuw-Zeeland en Australië namen daarom maatregelen om het insect te bestrijden: goederen die verscheept worden vanuit risicolanden moeten van september tot april (het risicoseizoen) behandeld worden middels erkende behandelmethoden. Descroes is erkend partner voor het uitvoeren van BMSB behandelingen. Fumigatie (begassen) is een van deze methoden. Leest u hier meer over BMSB.

Ontdek alle risicolanden

Bulkbehandelingen

Descroes heeft een jarenlange ervaring in het behandelen van grondstoffen met Fosfine (tabak, koffie, rijst) en Sulfurylfluoride (cacao). Elke behandeling gebeurt op maat van uw wensen. Van specifieke fumigaties tot een volledig schip, Descroes doet het allemaal.

High & Heavy Type

Ook voor grotere beladingen en project cargo bieden we fumigatie aan in klampbegassing tegen de bruin gemarmerde stinkwants. Contacteer ons gerust voor meer informatie hierover.

Nog meer begassing

Fumigatie wordt breder toegepast dan enkel schepen en containers. Ook het houten interieur van kerken bijvoorbeeld wordt begast. De kerk wordt dan ‘ingepakt’ en ongewenste insecten zoals de houtworm in het meubilair worden geëlimineerd. De techniek wordt ook toegepast bij vrijstaande huizen. Via preventieve verneveling of inspuiting kunnen houten gebinten gevrijwaard worden van houtworm en boktor.