Thuis in elke haven

Ons verhaal begint in 1925 onder de naam EGD. Van bij de start waren we gespecialiseerd in ongediertebestrijding en ontsmettingen. Al snel werden onze activiteiten uitgebreid met fumigaties, gasmetingen en skincare onder de naam Desinfecta Croes (Descroes sinds 2019). Na de overname van de Nederlandse sectorgenoot Fumico in 2020 werd de Intreso Group gevormd.

De groep wil uitgroeien tot een toonaangevende speler op Europees niveau en blijft permanent inzetten op innovatie en kwaliteit. De organisatie telt vandaag een zeventigtal professionals die zich samen elke dag opnieuw inzetten in alle belangrijke zeehavens en binnenhavens van de Benelux zoals Antwerpen, Zeebrugge, Rotterdam en Amsterdam.

1925

Matthieu & Filip Croes richten het bedrijf EGD (Entreprises Générales de Désinfection) op, gespecialiseerd in gasmetingen, ongediertebestrijding en fumigaties op schepen.

1936

EGD gaat verder onder de naam ‘Desinfecta’.

1960

De onderneming groeit verder als ‘Desinfecta Croes & Co’ met fumigaties, gasmetingen, verkoop van veiligheidskledij (vooral brandweerkledij) en skincare.

1969

De eerste fumigaties met methylbromide van containers in de haven van Antwerpen.

2010

Eerste innovatieve hittebehandeling van container als alternatief op methylbromide.

2018

Desinfecta Croes wordt Descroes en telt ondertussen 13 medewerkers. Door deze groei verhuizen de kantoren en het magazijn van het Antwerpse Zuid naar Merksem.

2019

De eerste biobehandeling in de gloednieuwe klimaatkamers vindt plaats in juli. Descroes wordt in november overgenomen door de kapitaalgroep Torqx en telt ondertussen 30 medewerkers.

2020

Descroes neemt de Nederlandse sectorgenoot Fumico over en vormt de Intreso Group.

Weetjes