Onlangs gepatenteerde lage druk CO2 methode® is effectief, duurzaam en snel

Terug naar overzicht

Geplaatst op 17/12/2021

Onlangs gepatenteerde lage druk CO2 methode® is effectief, duurzaam en snel

In antwoord op de stijgende vraag naar niet-giftige methoden ter bestrijding van ongedierte in de (biologische) food en feed sector, heeft Intreso Group een gepatenteerde toepassing ontwikkeld voor de lage druk CO2 - (koolstofdioxide) behandelkamer.

Veilig en verantwoord
CO2 is erkend voor de behandeling van biologische producten. De behandeling van voedingsmiddelen bestemd voor consumptie door mens en dier met CO2 is volkomen veilig. Koolstofdioxide tast het product niet aan en laat geen (schadelijke) stoffen achter. De CO2 die wordt gebruikt in dit proces wordt duurzaam gewonnen vanuit (industriële) bronnen waarbij geen nieuwe emissie vrijkomt.

Korte behandelduur en lagere kosten
De snelheid van afdoding bij laagzuurstofmethoden hangt vooral af van de temperatuur. Door gebruik te maken van de combinatie van CO2 en een uitgekiende verwarmings- en verdampingstechniek, ontstaat het ideale recept om succesvol ongedierte af te doden. Dankzij deze unieke toepassing vergt deze behandeling niet meer dan 3-6 dagen, veel sneller dan reguliere N2-behandelingen die gemiddeld 12-15 dagen duren. De korte behandelduur maakt samen met een laag energieverbruik deze unieke techniek tot veruit de voordeligste van alle alternatieve behandelmethoden.

De behandelingen vinden plaats in de speciaal ontwikkelde SKAL Bio Controle / TUV Nord gecertificeerde behandelkamers van Intreso, maar ook bij de klant op locatie, waar een volledig op-maat-gemaakte behandelkamer gebouwd kan worden.

“De afgelopen jaren zien wij een toename van de vraag naar alternatieve oplossingen voor gifgasmethoden in de food, feed en commodity industrie. Met de door ons ontwikkelde unieke behandelmethode kunnen wij vanaf heden op een milieuvriendelijke, veilige en zeer efficiënte manier voldoen aan deze vraag en dit voor een zeer aantrekkelijke prijs.”

Bekijk hier de video over deze nieuwe methode.

Meer info vind je op deze pagina.