ongediertebestrijding

Ongedierte-bestrijding voor professionele klanten

Contacteer ons

Met een ULV-behandeling (Ultra Low Volume) vernevelen we in grote ruimtes of magazijnen. Deze nevel dwarrelt langzaam neer en elimineert de aanwezige vliegende en kruipende insecten. Door een heel precieze dosering is deze methode heel efficiënt, met gegarandeerd resultaat!

Ongedierte

 • IPM (Integrated Pest Management)

  IPM is een innovatieve en duurzame manier om ongewenste plantengroei, ziekten en ongedierte op een milieuvriendelijke, kosteneffectieve en sociaal aanvaardbare manier te beheersen. Descroes legt bij de inzet van IPM de nadruk op de groei van gezonde gewassen, waarbij de landbouwecosystemen zo weinig mogelijk worden verstoord en natuurlijke plaagbestrijding wordt aangemoedigd. Neemt u gerust contact met ons op voor verdere informatie.

 • Service abonnementen voedingsindustrie en horeca

  Specifiek voor de voedingsindustrie en horeca kunnen we een ongediertepreventieplan uitwerken volgens de regels van HACCP of andere normen zoals AIB, IFS, BRC, GMP, FSSC22000 en TESCO. Met de door ons speciaal ontwikkelde service abonnementen kunt u een vaste inspectietermijn bepalen of ons op afroep inschakelen. Via ons online platform kunt u in uw eigen account al onze rapporten, acties en adviezen bekijken en opvolgen. Hiermee toont u makkelijk aan dat u voldoet aan alle wettelijke vereisten.

 • Bestrijding van knaagdieren

  Naast de veelvoorkomende huismuis kunnen ook bruine ratten en zwarte ratten heel wat schade aanrichten. Ratten zijn bovendien dragers van verschillende ziekten en bacteriën. Een rattenplaag in uw bedrijf is niet alleen vervelend, het is ook in strijd met de wetgeving rond hygiëne op de werkvloer. Onze specialisten kunnen samen met u een plan van aanpak opstellen voor het bestrijden van muizen en ratten. Ook geven ze u advies op het vlak van preventie. Zo kunt u toekomstige problemen voorkomen.

 • Bestrijding van insecten

  Insecten zijn kleine indringers die grote problemen kunnen veroorzaken. Naast adequate oplossingen om ze te bestrijden, geeft Descroes u ook advies op het vlak van preventie. Dat is doorgaans niet zo moeilijk. We delen graag onze kennis en expertise met u, zodat u gezondheidsproblemen en schade voorkomt of tot een minimum beperkt.

 • Kakkerlakken

  Kakkerlakken dragen ernstige ziekten mee zoals salmonella, dysenterie, gastro-enteritis en tyfus. Uitwerpselen van kakkerlakken kunnen bovendien eczeem en astma veroorzaken. Dit ongedierte plant zich snel voort. Om te vermijden dat kakkerlakken zich vestigen of naar omringende gebouwen verspreiden, is snel en professioneel ingrijpen van het grootste belang.

 • Wespen en hoornaars

  Bijen zijn een beschermde diersoort en mogen niet bestreden worden. Een imker moet het nest komen weghalen. Wespen mogen wel bestreden worden. Zelf een wespennest verwijderen is gevaarlijk, de wespen kunnen agressief worden en u massaal aanvallen. Dit laat u best over aan onze specialisten. Met gepaste bestrijding schakelen ze het nest uit. Of ze verwijderen het, als u dat wenst. Een andere mogelijkheid is het plaatsen en onderhouden van wespenvallen bij u ter plekke.

 • Motmuggen

  Deze mugjes leven van vochtige, rottende voedselresten en andere bronnen van nat, organisch afval. Ze zijn vaak te vinden in de nabijheid van stilstaand water, bijvoorbeeld in kruipruimtes of slecht afgesloten beerputten. Ze zijn ongevaarlijk voor de gezondheid maar zorgen wel voor hinder. Bij Descroes kunt u terecht voor geschikte oplossingen tegen motmuggen en advies ter preventie.

 • Zilvervisjes

  Deze kleine insecten komen vaak voor in huizen en bedrijven met een hoge vochtigheidsgraad. Naast oplossingen om zilvervisjes te bestrijden, bieden we u ook graag advies om ze te voorkomen.

 • Vlooien

  Deze minuscule insecten zijn een veelvoorkomend probleem in huizen, vooral als er katten of honden aanwezig zijn. Onze specialisten komen graag bij u langs voor een veilige en effectieve behandeling voor uw huis of bedrijf.

 • Bedwantsen

  Niet alleen hier, maar overal ter wereld worden bedwantsen een steeds groter probleem. Ze verspreiden zich snel en zijn moeilijk te behandelen. Het zijn akelige en ongewenste indringers in woningen, hotels en bedrijven. Doordat ze heel moeilijk te verdelgen zijn, is een professionele aanpak noodzakelijk. Wij staan klaar met een gepaste oplossing naargelang de ernst en de situatie van de infestatie.

 • Tapijtkevers

  De kevers voeden zich met het natuurlijk eiwit ‘keratine’ dat we terugvinden in textiel van dierlijke oorsprong zoals wol, zijde, dierlijk haar, veren en leder. Het zijn de larven die de schade veroorzaken. Wij kunnen tapijtkevers voor u op gepaste wijze bestrijden en helpen u met het voorkomen van verdere problemen.

 • Vliegen

  Van zodra de lente inzet, zijn vliegen alomtegenwoordig. Er zijn veel soorten vliegen en onze specialisten hebben voor elke situatie de gepaste oplossing om deze problematiek aan te pakken. En dit zowel curatief als preventief.

 • Mieren

  Als ze een gebouw binnendringen, zijn ze doorgaans met velen. De meeste soorten mieren in dit land brengen echter geen gezondheidsrisico met zich mee. Wel kunnen sommige soorten stevig steken of bijten, en faraomieren kunnen ziekten verspreiden. We helpen u graag met preventie of komen langs om ze op gepaste wijze te bestrijden.

 • Voorraadinsecten

  Ze doen zich te goed aan opgeslagen voedingswaren en andere producten. Deze parasieten kunnen hele voorraden vernietigen zoals gedroogde vruchten, granen, noten en zelfs tabak. Voorraadinsecten vormen een bedreiging voor de hygiëne en de gezondheid in zowel privéwoningen als bedrijven met voedselvoorraden: logistieke bedrijven, bakkers, voedingswinkels, restaurants,… Snel ingrijpen is hier belangrijk. Onze specialisten helpen u graag met de juiste oplossing.

 • Motten

  Hoewel ze geen gevaar vormen voor de gezondheid, kunnen ze veel last veroorzaken. Textielinsecten staan bekend om de schade die ze aanrichten aan kleding, stoffen, bontmantels, leder, tapijten en ander textiel. De specialisten van Descroes helpen u graag met het opsporen en opvolgen van problemen met motten.

 • Andere kruipende insecten

  Naast de bekendste en meest voorkomende soorten zijn er nog tal van insecten die woningen en bedrijven kunnen binnendringen. Ze kunnen niet alleen ziekten overbrengen maar ook bezittingen beschadigen. Door onze jarenlange ervaring kunnen we u voor elk probleem met insecten de juiste oplossing bieden. Zo krijgt u dit snel onder controle.

Mollen

Last van mollen in de tuin? Dan hebt u wellicht al gemerkt dat de gangbare commerciële producten niet effectief zijn. Mollen planten zich bovendien snel voort, zodat er zich al gauw een uitgebreid tunnelnetwerk vormt. Onze experten weten hoe ze de mollen efficiënt kunnen vangen. Daarbij houden ze rekening met de oppervlakte en de topografie van de grond, en de grootte van de infestatie. Ze komen graag bij u ter plekke om de situatie te evalueren en stellen u een gepaste oplossing voor.

Vogelwering

 • Houd duiven op afstand

  Duiven kunnen voor heel wat overlast zorgen. Ze verspreiden ziektes zoals ornithose en salmonella, beschadigen de lak van auto’s door hun zuurhoudende uitwerpselen en ontsieren er ook gebouwen mee. Daarenboven kunnen ze een bijkomende insectenplaag veroorzaken in hun nesten en vormen. Rond woningen of bedrijven die in de buurt van een luchthaven zijn gelegen, zijn ze een risico voor opstijgende of landende vliegtuigen. Descroes stelt u verschillende oplossingen voor om ze weg te houden van uw gebouw.

 • Vogelwering met netten

  Dit duivennet vormt een fysieke barrière tegen het binnendringen van vogels en voorkomt dat ze terugkeren naar hun favoriete nest- of slaapplaats. Deze netten zijn er in verschillende kleuren, zodat ze nauwelijks zichtbaar zijn.

 • Duivenpinnen

  Hiermee voorkomen we dat duiven op randen of richels gaan zitten. Dit is een effectieve oplossing, en de goedkoopste, maar niet zo esthetisch.

 • Gespannen kabels

  Via een systeem van gespannen kabeltjes die nauwelijks te zien zijn vanop de grond, houdt u vogels weg van uw gebouw. Deze kabeltjes zijn heel effectief en kunnen op de meeste oppervlakken worden aangebracht, zoals richels, vensterbanken, dakgoten, en balustrades. Het is ook een diervriendelijke methode: vogels worden licht uit balans gebracht en zullen ergens anders neerstrijken.

 • Elektrische vogelwering

  Deze onzichtbare vogelwering is onzichtbaar en bestaat uit rubber stroken met geleidende oppervlakken. Kleine elektrische pulsen laten vogels opschrikken en andere oorden opzoeken.

 • Oplossingen voor zonnepanelen

  Sommige zonnepanelen zijn te hoog geplaatst ten opzichte van het dak en worden zo een ideale nestplaats. Wij bieden u een oplossing die ervoor zorgt dat er geen vogels meer onder geraken.

Houtworm en boktor

Vaak duurt het lang voor een houtwormprobleem aan de oppervlakte komt. Op dat moment kan er al veel schade zijn aangericht. Vers geboorde gaatjes in hout, boorstof, beschadigde en verzwakte vloerplanken, afbrokkelend hout, een raspend geluid uit het hout, kevers of larven duiden allemaal op actieve aantasting. Via een eerste en vrijblijvende inspectie kunnen we snel de staat van het hout opnemen. Met resistografische metingen kunnen we bepalen of de interne structuur van het hout al dan niet aangetast is. Daarna bespreken we mogelijke stappen om het probleem aan te pakken. Na de behandeling bieden we u 10 jaar garantie op het behandelde hout.

Zwam- en schimmelbehandeling

Huiszwam en kelderzwam zijn twee van de meest voorkomende oorzaken van rottend hout, zowel in oude als nieuwe gebouwen. Daarnaast komen ook poriënzwam en paaltjeszwam voor. De oorzaak moet gezocht worden bij vochtproblemen, vaak in combinatie met een slechte ventilatie. Als hout langdurig vochtig blijft, ontstaat er een zwamaantasting die houtrot veroorzaakt en de sterkte van het hout sterk aantast. Het gevolg: scheuren in het hout, doorzakkende vloeren en verlies aan draagkracht, en in het ergste geval instorting van houtstructuren bij zware aantasting. Descroes kan u helpen bij het bepalen van het type zwam in uw gebouw en de nodige behandeling.