Descroes en Fumico bundelen hun krachten onder de naam Intreso Group

Terug naar overzicht

Geplaatst op 21/04/2021

Descroes en Fumico bundelen hun krachten onder de naam Intreso Group als toonaangevende specialist in de Benelux op het gebied van gecertificeerde behandelmethoden voor goederen en fumigatiediensten.

Descroes Holding B.V. en haar aandeelhouders Torqx Capital Partners en Maxim van Hoorebeeck zijn verheugd aan te kondigen dat zij een partnership zijn aangegaan met Johan van Meijel en José van Uffelen, de huidige eigenaren van Fumico Holding B.V. en haar dochterondernemingen (“Fumico”), met betrekking tot de overname van Fumico.

Descroes en Fumico zullen hun activiteiten voortzetten onder eigen naam in respectievelijk België en Nederland. De groep zal voortaan optreden onder de naam Intreso Group (“International Treatment Solutions”) en het toonaangevende platform en technologiecentrum zijn voor alle gespecialiseerde behandelmethoden voor goederen met betrekking tot ongediertebestrijding van in- en uitgaande goederen in havens, zoals fumigaties, warmtebehandelingen, zuurstofarme bio behandelingsmethoden, QPS, gasmetingen, en ongediertebestrijdingsdiensten op maat. De groep biedt end-to-end gespecialiseerde behandelingsoplossingen voor eigenaren van goederen, exploitanten van terminals, handelaars, expediteurs en rederijen, zodat hun gevoelige goederen zoals boomstammen, soft commodities en stukgoederen worden behandeld in overeenstemming met de hoogste industrienormen en fytosanitaire vereisten. Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Antwerpen. De groep is met een team van meer dan 70 specialisten actief in alle grote zee- en binnenhavens in de Benelux, zoals Antwerpen, Zeebrugge, Rotterdam en Amsterdam.

Johan van Meijel en José van Uffelen, de huidige eigenaren van Fumico: ”Met veel enthousiasme bundelen we onze krachten met Descroes om samen te bouwen aan een Europese leider in ons niche-industriesegment. We streven ernaar om toonaangevend te zijn in onze branche door alle competenties en kennis in de groep te combineren om te kunnen blijven innoveren en nieuwe technologieën, processen en diensten te ontwikkelen om ons aanbod aan onze klanten continu te verbeteren. Samen hebben we ambitieuze groeidoelstellingen gesteld voor zowel Descroes als Fumico, en zullen we verdere acquisities nastreven om onze Europese aanwezigheid uit te breiden.”

Filip Herremans, CEO van Intreso Group: “Door elkaars krachten te bundelen zullen zowel Descroes als Fumico in staat zijn een nog betere service aan klanten te bieden, waarmee we een end-to-end-oplossing garanderen voor al hun gespecialiseerde behandelingsbehoeften in en rond elke grote haven in de Benelux en daarbuiten. Ik kijk uit naar de samenwerking tussen de bedrijven en met het gehele Fumico team, en naar het leiden van de groep naar de volgende fase van haar ontwikkeling.”

Over Fumico

Fumico is opgericht in 2010 en is een toonaangevend en gespecialiseerd Nederlands bedrijf in de behandeling van goederen en richt zich op het begassen van boomstammen en soft commodities, warmtebehandelingen, de toepassing van biologische behandelingsmethoden met laag zuurstofgehalte, Quarantaine and Pre-Shipment (“QPS”) en het gebruik van gecontroleerde atmosfeerkamers. Fumico heeft haar hoofdkantoor in Enschede (Nederland) en is onder meer actief in Rotterdam, Amsterdam, Numansdorp, Born en Enschede. Voor meer informatie: www.fumico.nl

Over Descroes

Descroes is een toonaangevende Belgische dienstverlener op het gebied van fumigatie, warmtebehandelingen, bio behandeling en gespecialiseerde ongediertebestrijding van in- en uitgaande goederen in havens. De onderneming is gevestigd in Antwerpen en bedient alle relevante havens in België, zoals Antwerpen, Zeebrugge, Luik, Genk, Brussel en Aarlen.